Trabajo Ya si Scoala viitorului

scoala-spaniaTrabajo Ya. Prostitutia este legala in Spania, stim cu totii. Astazi, Spania se lauda cu 200.000 – 400.000 de prostituate. O scoala numita Trabajo Ya, ceea se traduce prin „lucreaza acum”, deschisa in Valencia, le invata pe prostituate cele mai tari trucuri comerciale. Scoala ofera cursuri discrete de prostitutie profesionista, pentru ca, pana la urma, prostitutia e profitabila si ofera angajare imediata pentru ambele sexe. Cursurile tin o saptamana, avand parte practica si teoretica.

Pentru 100 de euro, elevele si elevii pot invata cate ceva despre evolutia si istoria prostitutiei si pot deprinde cele mai tari abilitati ale acestui business. Zilnic, sunt si doua ore de practica, timp in care elevii invata totul despre jucariile sexuale si se familiarizeaza cu Kama Sutra. Dupa o investigatie la sange, justitia a decis ca scoala nu promoveaza prostitutia si e legala. Si astazi scoala e deschisa pentru orice vrea sa invete „meserie” si sa se specializeze in cea mai veche meserie din lume.

Scoala viitorului din Philadelphia. Scoala viitorului din vestul Philadelphia a fost inaugurata in 2006. Scoala nu le impune elevilor sa aiba carti. In locul lor, elevii folosesc computere. Matematica e invatata cu OneNote, iar locul tablelor a fost luat de unele moderne, computerizate, legate in retea la celelalte computere din clasa. Elevii folosesc chei de codare digitale care se pot accesa doar cu un flash drive si un ID special. La inceput erau probleme legate de obisnuirea cu tehnologia, pentru ca nu toti elevii puteau sa inteleaga cum functioneaza aplicatiile si computerele, scoala nu prea putea sa integreze asa cum trebuie tehnologia in salile de clasa. De la deschiderea sa si pana in prezent, elevii au obtinut rezultate uimitoare la matematica si la citit, iar familiarizarea de la varste mici cu aplicatiile din Microsoft Office le-a permis sa isi gaseasca locuri de munca mai usor. Programul incepe la 9 dimineata si se termina la ora 16.00, pentru a da impresia unei zile obisnuite de munca in loc de o zi tipica petrecuta pe bancile scolii.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *