Nucile Macadamia pentru o sanatate de fier

Cand ne gandim la nuci macadamia – cu siguranta nu ne vine in minte decat deliciul lor si poate cateva retete gustoase, ori salate de vara, racoroase. Beneficiile lor ca si alimente sunt mult mai complexe avand in vedere ca ele contin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Astfel ca putem spune ca nucile Macadamia reprezinta cea mai sanatoasa specie de nuci din intreaga lume datorita faptului ca au cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. Aceste nuci nu au colesterol si continutul de sodiu este destul de redus. Sunt de asemenea o sursa importanta de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B si fibre. Prin urmare le puteti consuma foarte bine ca si gustare zilnica.

Daca va intrebati de unuci-macadamiande provin ele, trebuei sa luati la cunostinta faptul ca arborii sunt originari din Australia, iar arbustii de Macadamia au fost plantati pentru prima data în scop comercial în Hawaii. Alti exportatori importanti de Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrala si Australia. Singura problema pe care aceste nuci o prezinta este faptul ca au un pret ridicat iar acest aspect se datoreaza poate raritatii lor sau mai bine zis a gradului dificil de crestere. Un arbore Macadamia incepe sa rodeasca abia la cinci ani dupa ce a fost plantat iar asta il face sa fie costisitor. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care pretul nucilor Macadamia este unul ridicat. Un alt motiv pentru care nucile sunt atat de scumpe este acela ca ele nu pot fi decojite decat cu ajutorul unor dispozitive automatizate.

Acest lucru este cauzat de faptul ca nucile au o coaja deosebit de tare, care nu poate fi sparta in nici un alt fel. În vremurile de mult apuse, aborigenii se foloseau de pietre foarte mari pentru a strivi coaja tare si pentru a le putea lua miezul.

Bibliografie:
Nucile macadamia – beneficii și utilizări

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *