Ce conteaza mai mult cand incepi sa construiesti un site web? Produsul sau site-ul?

creare-site-webDe multe ori poate v-ati intrebat: am un site unde vand ceva. Ce anume conteaza mai mult: produsul vandut sau modul in care arata site-ul, ce-mi garanteaza o vanzare mai buna, produse mai bune, site mai bun sau amandoua? Raspunsul depinde de o multime de factori, dar este in esenta simplu: ca sa vinzi ceva acel produs trebuie sa fie in primul rand cat mai bun ca sa le foloseasca celor din publicul tinta, apoi sa fie „ambalat” cat mai ingenios intr-o interfata online web cat mai interactiva si mai bine organizata.

Cu alte cuvinte nu e nevoie sa investeti o multime de bani intr-un site de vreme ce clientii nu se omoara dupa produsul tau, dar nici nu trebuie sa ai un produs foarte bun care apare pe un site prost intretinut si care nu permite userilor sa interactioneze mai deloc. Inainte sa te apuci de creare site web e bine sa stabilesti clar daca produsul tau e suficient de bun ca sa apara in fata unor potentiali cumparatori.

Un website este cu adevarat util daca produsele care sunt afisate fac parte cumva din mediul in care isi petrece timpul utilizatorul, potentialul client. Nu strica o analiza a publicului tinta, o determinare corecta a acestuia, o corelare a datelor cu cele furnizate de instrumentele online. Trebuie sa stiti ca publicul tinta al unui magazin online sau site care promoveaza niste servicii este format si din cei care stau mai mereu „pe net”, dar si din cei care nu au prea mare interactiune cu Internetul, insa cand cauta ceva pun pe primul plan rapiditatea si comoditatea, asa ca aleg click-ul in locul mersului prin magazine offline. Dupa ce publicul tinta este cel corect si e bine definit se poate trece si la procesul de creare site web. La fiecare element creat la nivelul arhitecturii site-ului trebuie sa te gandesti cat de util ii este atat produsului, cat si utilizatorului care va intra in contact direct cu interfata site-ului tau. Nici atributul responsive nu e de neglijat, asta pentru ca in ultimii ani s-au inmultit cei care prefera sa intre pe site-uri de pe telefoane mobile si tablete, netbook-uri si alte dispozitive portabile moderne.

Pe orice device apare site-ul tau trebuie sa se vada impecabil totul, interactiunea sa fie la fel de buna, produsul pus in valoare in acelasi mod indiferent cum arata ecranul. Daca ti se pare cam complicat poti apela la firme specializate in creare de site-uri pentru promovare produse sau servicii, cum e si concept24.ro. Pe langa preturile bune si echipa de specialisti cu experienta, care stie cum sa rezolve orice problema apare si iti poate da cele mai bune sfaturi de customizare si optimizare pentru motoarele de cautare, la astfel de firme gasesti si logistica de care ai nevoie si informatiile la zi despre tot ce inseamna design web si realizare site profesional.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *